Ciao. Oficial sunt in vacanta, ma relaxez.. , mananc .. , adica nu am ce face. Adevarul este ca probabil ca e mai bine decat mi se pare.
Astazi voi incerca sa rezolv o problema care pe mine m-a chinuit m
ulta vreme in magazin
e ca si Plus (Sigma Shopping Center, ala din Zorilor, Observator, langa camine ? mai precis caminu' "zero"), Tovani (de pe Piezisa) sau multe altele in care veti gasi aceeasi gama de produse in domeniul piscicol.
Dupa cum probabil ca ati dedus deja (din titlu cel mai probabil:), acest post este destinat tinerilor si/sau studenti(ilor) care dorind sa manance pest
e se trezesc intr-unul din aceste spatii comerciale doar pentru a petrece aproximativ 16 secunde in care sa se gandeasca care din aceste 2 tipuri de conserve le place mai mult? (Atentie! Aceasta situatie se poate intampla cu toate ca persoanele in cauza au mai consumat aceste tipuri de peste
sau chiar daca au stiut la un moment dat ce le place).
Oferta este simpla (neglijand diferitele firme si producatori) : macrou sau hering (sardinele nu sunt considerate o amenintare in acest sens, iar tonul este binecunoscut ca este bun (in caz ca nu ma credeti, incercati cu ceapa si putina lamaie. ..sare dupa gust:P)).
Spre fericirea tuturor (dar mai ales a cititorilor) raspunsul este la fel de simplu ca si oferta : hering-ul este mai bun. Poate ca in acest moment va ganditi : "Cum adica? De ce hering-ul ?"
,"Poate ca in unele cazuri, depinde de firma, reteta, etc.". La aceste ganduri va dau raspunsul, nu. Hering-ul este mai bun.
Si ca sa intram putin in detalii, de-a lungul anilor (aprox. 1-2) in care mananc astfel de conserve de peste, am conceput o teorie si anume :
Calitatea (sau gustul bun) al unei conserve de peste este invers proportionala cu grosimea conservei.
Am transformat aceasta relatie intr-o *formula usor de calculat:
Si pentru a ilustra mai bine acesta functie putem privi figura 1 (singura figura) pentru a observa
evolutia calitatii in functie de aplatizarea conservei.
In concluzie, sper ca em elucidat aceasta dilema a conservelor de peste si ca de-acum inainte de fiecare data cand nu stiti daca sa luati macrou sau hering, o conserva groasa sau una slaba, sa va amintiti de (deja devine cam plictisitor, nu? Cred ca ar trebui sa termin mai repede).. Asa deci ..
Ciao
Ps - imaginea cu vacanta a fost luata de pe site-ul http://www.ig-gestaltung.de/su/ (sper ca dansul nu se supara:)
* - Atentie! Formula este una empirica, cea adevarata inca nu a putut fi gasita.
* - Atentie! Formula este una empirica, cea adevarata inca nu a putut fi gasita.
Poate ca m-am prostit dupa atatia ani de poli... dar mi se pare ca dupa formula data, calitatea si grosimea conservei nu sunt marimi invers proportionale... Corecteaza-ma daca gresesc...:)
ReplyDeleteSi mie mi se pare ca e ceva HENTZ la formula. Mai exact, pe grafic, odata cu cresterea grosimii, creste si calitatea, iar autorul articolului in cauza doreste sa induca opinia in eroare, scriind in partea de jos dreapta a graficului: aplatizara conservei. Cand colo, in formula scrie: grosimea conservei. Va rog frumos ca pe viitor sa aveti grija ce afirmatii faceti referitor la corespondenta dintre grosimea unei conserve de peste si aparenta calitate a ei.
ReplyDeleteAcest subiect de importanta istorica nu ar trebuie tratat cu superficialitate.
In speranta unei modalitati mai meticuloase de abordare a subiectelor referitoare la conserve de peste, va salut!